Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader
Ugn: 200 grader
3 dl vetemjöl
125 g smör
1/2 tsk salt
2-3 msk vatten
fyllning
2 knipplökar, hackade
30 g mangold, spenat eller rödbetsblast, grovhackad
1 msk smör
200 g chèvre
300 g kokta rödbetor, i bitar
äggstanning
3 ägg
1 1/2 dl grädde
1 dl mjölk
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1. Nyp ihop mjöl, smör och salt.
2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en pajdeg.
3. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frysen ca 10 minuter.
4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
5. Stek lök och mangold/spenat/rödbetsblast i smör ett par minuter och lägg i pajskalet.
6. Skär chèvren i skivor.
7. Lägg chèvre och rödbetor i pajskalet.
8. Rör ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll över.
9. Grädda pajen mitt i ugnen tills den har stelnat och fått fin färg, ca 30 minuter.
källa: Coop
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar