Antal: 24 rutor
Ugn: 200 grader
Ugn: 200 grader
150 g rumsvarmt smör
1 rumsvarmt ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 msk bakpulver
2 dl lingonsylt (eller annan sylt)
havretopping
50 g smör
2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1. Rör smöret smidigt och vispa ner ägget.
2. Blanda mjöl, socker och bakpulver ordentligt och rör ner i smörblandningen.
3. Tryck ut smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper till en 1 cm hög platta och bred lingonsylten ovanpå.
4. Smält smöret till havretoppingen och blanda med havregryn, socker och vaniljsocker.
5. Häll smeten över lingonsylten så att det täcker.
6. Grädda långt ner i ugnen 20-25 minuter.
Skär i rutor när kakan svalnat något.
källa: Coop
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar