Antal portioner: 4 st
3 selleristjälkar, strimlade
3 salladslökar, strimlade
3 salladslökar, strimlade
2 morötter, fintärnade
1/2 liten zucchini, fintärnad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk tomatpuré
1 msk olivolja
1 1/2 liter vatten
3 höns-, kött- eller grönsaksbuljongtärningar
2 frp skivat bacon, strimlat (à ca 140 g)
75 g parmesanost, riven
2 dl minipasta för soppor
150 g små tomater, delade
1. Fräs selleri, salladslök, morötter, zucchini, vitlök och tomatpuré i oljan i en kastrull.
2. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna.
3. Låt soppan koka upp.
4. Häll pastan i soppan och koka tills den är klar, ca 8 minuter.
5. Stek baconet knaprigt.
6. Häll i tomaterna och servera direkt.
Toppa med bacon och parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar