Antal portioner: 4 st
200 g vermicellinudlar (glasnudlar)
100 g vitkål, tunt strimlad
100 g vitkål, tunt strimlad
100 g morot, fint strimlad
2 salladslökar, fint skivade
1 röd paprika, strimlad
1 pakchoi, strimlad
1 kruka koriander, grovt hackad
dressing
1 dl japanska soja
2 msk socker eller ljus sirap
2 msk finriven ingefära
1 msk sesamolja
1 msk ättiksprit (12%)
1 röd chili, finhackad
2 msk skalade sesamfrön, till servering
entrecôte
500 g entrecôte
3/4 dl japansk soja
1 vitlöksklyfta, finriven
1 msk olja eller smör, till stekning
svartpeppar
1. Strimla och hacka alla grönsaker om det inte är gjort, för det går fort på slutet (efter punkt 8).
2. Skär köttet i 3-4 skivor. Blanda soja och vitlök och vänd runt med köttskivorna. Låt det stå.
3. Blanda alla ingredienser till dressingen.
4. Rosta sesamfröna i torr panna till fin färg.
5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
6. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja eller smör till fin stekyta på båda sidor, gärna med lätt rosa mitt. Tips är att stekpannan ska vara riktigt het och bara steka lite kött åt gången, annars blir pannan kall och köttet släpper vätska och det blir kokt istället för stekt.
7. Dra några varv med pepparkvarnen över köttet. Låt det vila ca 10 minuter innan det skärs upp (i punkt 11).
8. Skölj hastigt av de nykokta nudlarna och vänd ner dem varma i dressingen.
9. Blanda i alla grönsaker och hälften av koriandern och sesamfröna.
10. Toppa med resterande koriander och frön.
11. Skär köttet i tunna skivor och lägg ovanpå nudlarna vid serveringen.
källa: Coop
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar