Sidor

fredag 31 december 2021

Ogräspaj med nässlor och kirskål

Antal portioner: 4-6 st
Ugn: 200 grader

2,5 dl vetemjöl
75 g smör, kallt
0,5 dl kesella
5 dl kirskål (eller bladspenat)
5 dl nässlor (eller bladspenat)
0,5 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk smör
mycket svartpeppar
3 ägg
3 dl mjölk
8 körsbärstomater i halvor
150 g getost

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
3. Blanda ner kesella till en slät deg.
4. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant och lägg den i frysen i 20 minuter.
5. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
6. Skölj kirskål och nässlor så att grus/eventuella djur försvinner.
7. Fräs lök, vitlök, kirskål och nässlor i smöret. Krydda och smaka av lite.
8. Blanda ägg och mjölk i en skål och krydda där också.
9. Lägg lök- och ogräsblandningen i botten på det förgräddade pajskalet.
10. Smula över getosten och lägg tomathalvorna ovanpå.
11. Häll på äggstanningen.
12. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.

källa: Köket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar