Antal portioner: 4 st
bärfool
500 g bär (t ex björnbär, hallon, blåbär, frysta går bra)
2 tsk vaniljsocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 strösocker
1 kanelstång
några droppar av citronsaft (av citronerna till krämen)
citronkräm
2 citroner
150 g Philadelphiaost eller liknande
2 dl grekisk yoghurt
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1. Häll upp bären (spara eventuellt några till dekor) i en rostfri kastrull.
2. Tillsätt vaniljsocker, strösocker, kanelstång och några droppar citronsaft.
3. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 3-4 minuter eller tills bären mjuknat, men håller ihop. Låt svalna.
4. Vispa under tiden ihop Philadelphiaosten, yoghurt, grädde, resten av citronsaften och strösocker till en slät kräm. Det går enklast med elvisp. Smaka av om det behövs mer citron eller socker.
Varva bär och citronkräm i fina glas. Garnera med några hela bär.
Källa: Uppsala Nya Tidning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar