Antal portioner: 4-6 st
Ugn: 175 grader
kaka
200 g smör
3/4 dl mjölk, 3%
4 ägg
3 dl strösocker
5 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
kardemumma
2 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk, 3%
4 ägg
3 dl strösocker
5 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
kardemumma
2 tsk bakpulver
fyllning
3-4 dl björnbär eller blåbär, färska eller frysta
100 g vit choklad, hackad
100 g vit choklad, hackad
knäckigt havretäcke
100 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker, kanel om du vill
2 1/2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker, kanel om du vill
2 1/2 dl havregryn
Kaka
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret, ställ det åt sidan och häll i mjölk. Låt svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Blanda samtliga torra ingredienser.
5. Häll smöret i äggblandningen, rör om och sikta ner mjölkblandningen. Rör tills det är blandat och häll upp i en bakplåtspappersklädd långpanna.
6. Strö över fyllningen.
Knäckigt havretäcke
7. Smält smör, rör ner resterande ingredienser och strö blandningen ovanpå kakan.
8. Grädda mitt i ugnen tills kakan är gyllene och genomgräddad. Det tar ca 40 minuter. Testa mot slutet med en sticka.
Vid serveringen, pudra gärna lite florsocker på toppen.
Källa: SVT recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar