Antal: 10-20 st
Ugn: 250 grader
Ugn: 250 grader
1 squash (c 3 dl fint riven)
5 dl vatten
3 dl havregryn
50 g jäst
100 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk strösocker
ca 12 dl vetemjöl
1. Finriv squash och krama ur vätskan.
2. Koka ihop vatten och havregryn till en gröt. Låt svalna till fingervarmt (37 grader).
3. Lös upp jästen med lite gröt.
4. Tillsätt resten av gröten, smör delat i bitar, salt, strösocker och riven squash.
5. Arbeta in vetemjöl tills degen precis blivit klibbfri.
6. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 minuter.
7. Rulla med mjölad hand ut 18-20 bullar.
8. Platta ut bullarna till tekakor och nagga.
9. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 minuter.
10. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Källa: Madame Edith
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar