Antal portioner: 4 st
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
250 g morötter
150 g rotselleri
2 msk smör
5 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
5 dl Kelda Toscansk tomatsoppa
1 förpackning vita bönor, gärna cannelini
salt och peppar
till servering
4 msk pesto
2 dl krutonger
1. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Skala och skär morot och rotselleri i cm-stora bitar.
3. Fräs allt i smör i en gryta tills löken mjuknat.
4. Tillsätt vatten och buljongtärningar.
5. Koka ca 10 minuter med lock.
6. Tillsätt tomatsoppan och sjud ytterligare 5 minuter.
7. Skölj bönorna och vänd ner i soppan.
8. Smaka av med salt och peppar.
Toppa soppan med pesto och krutonger vid serveringen.
Källa: ICA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar