Sidor

lördag 30 september 2017

Rostad broccoli med apelsinvinägrett, matevete och fetaostkräm

Antal portioner: 4 st
Ugn: 225 grader

4 portioner matvete
400 g delade broccolibuketter
4 morötter
2 msk färsk rosmarin
1 ekologisk apelsin
3 msk olivolja
salt och peppar
1 dl solrosfrön
150 g fetaost
1 dl crème fraiche
salt och peppar
65 g babyspenat

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka matvetet enligt anvisningarna på paketet.
3. Skrubba morötterna och dela dem på längden i 4 delar.
4. Hacka rosmarinen.
5. Skölj apelsinen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda med rosmarinen och olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
6. Rosta solrosfröna i en het stekpanna.
7. Smula ner fetaosten i crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
8. Rosta broccoli och morötter på en plåt ca 15 minuter.
9. Blanda grönsakerna med spenat och apelsinvinägrett.
10. Vänd ner matvetet.

Servera grönsakerna med fetaostkrämen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar