Sidor

lördag 30 september 2017

Laxsallad med lime & jordnötter

Antal portioner: 4 st

400 g laxfilé
1 tsk salt
1 dl sesamfrön
1 msk neutral olja

nudelsallad
250 g risnudlar
300 g spetskål eller vitkål
2 grovrivna morötter
4 msk sweet chilisås
1 lime, finrivet skal och saft
1 msk fisksås

servering
1 kruka koriander
1 dl salta jordnötter
1 lime

1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj dem i kallt vatten.
2. Skär kålen i tunna strimlor, använd gärna en mandolin.
3. Blanda nudlarna med kål, morot, sweet chilisås, limeskal, limesaft och fisksås. Smaka ev av med salt.
4. Skär laxen i stora kuber, salta och rulla bitarna i sesamfröna.
5. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om 2 minuter. De ska få en knaprig yta och laxen får gärna vara lite rå i mitten.
6. Lägg ihop nudelsalladen med lax, koriander, hackade jordnötter och limeklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar