Antal personer: 4 st
400 g varmrökt lax
250 g gryn, t ex stora bulgur, matvete
4 ägg
1 kruka gräslök
2 dl lätt crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1 rödlök
3 plommon
1/2 gurka
rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
strösocker
1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Kyl i kallt vatten.
2. Koka äggen 5-6 minuter så att de är mjuka och gulan är lite rinnig. Kyl dem i kallt vatten. Skala och halvera dem.
3. Finstrimla gräslöken, spara lite till garnering.
4. Blanda crème fraiche med senap, gräslöken, 1 tsk vinäger, 2 msk vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
5. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda med 2 tsk vinäger, 1 tsk socker och 1 krm salt. Låt stå ca 10 minuter.
6. Halvera, kärna ur och skiva plommonen.
7. Skiva gurkan, gärna på snedden.
8. Dela laxen i bitar.
9. Blanda grynen med lite av crème fraiche-dressingen. Lägg upp i portionsskålar och fördela lax, ägg, lök, plommon och gurka ovanpå. Toppa med extra dressing och gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar