Antal portioner: 4 st
Ugn. 200 g
400 g tagliatelle
4 laxbitar à 125 g
olivolja
2 tsk flingsalt
250 g små delade plommontomater
pesto
1/2 dl pinjenötter
1 dl grovt riven lagrad ost
1 kruka basilika, grovt strimlade blad
1 riven vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna till fin färg.
3. Blanda pinjenötterna med ost, basilika, vitlök och olja. Smaka av med ost.
4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
5. Lägg laxen i en inoljad form och salta.
6. Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter.
7. Häll av pastavattnet. Låt rinna av och vänd runt med några droppar olja.
Häll upp på ett stort fat och lägg laxbitarna ovanpå. Toppa med tomaterna och skeda på peston.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar