Antal portioner: 4 st
Ugn: 225 grader
3 gula lökar
smör
1 burk hela tomater
1/2 dl tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk basilika, färsk eller torkad
9 lasagneplattor
500 g Keso naturell
2 dl gratängost
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en gryta.
3. Rör ner tomater, buljongtärning, grädde, salt, peppar och basilika. Låt såsen koka ca 10 minuter.
4. Varva grönsakssås, lasagneplattor och keso i en smord ugnsform. Avsluta med sås och ost.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-30 minuter.
Servera med en sallad och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar