Sidor

torsdag 30 december 2021

Ugnsbakad lax med pepparrots-crème fraiche med dillstekt potatis

Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader

4 portionsbitar lax à 125 gram
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 dl crème fraiche

dillstekt potatis
400 g små kokta potatisar
1 msk smör
80 g babyspenat
100 g färska sockeräreter
1 msk hackad dill
0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

garnering
citronklyftor
dill

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg laxeni en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.
3. Blanda crème fraiche och pepparrot och bred över laxbitarna.
4. Tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter.
5. Stek potatisen i smör.
6. Vänd ner spenat, sockerärter och dill. Krydda med salt och peppar.

Lägg upp potatisen på ett stort fat och lägg på laxen. Garnera med citron och dill.

källa: Allt om Mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar