Antal portioner: 4
400 g kokta bönor, t ex sojabönor, black eye bönor/svarta bönor, kidneybönor
200 g broccoli, i små buketter
100 g haricots verts, finskurna
10 cm purjolök, finhackad
1 snackpaprika, finskuren
0,5 dl kapris
200 g fetaost, tärnad eller smulad
1 dl färsk oregano eller basilika, hackad
ev salt
vinägrett
0,5 dl olivolja
1-2 msk vit balsamvinäger
2 vitlöksklyftor, skalade och pressade
0,5 tsk flingsalt
0,5 tsk svartpeppar
1. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av.
2. Förväll broccoli och haricots verts i lättsaltat vatten ca 1 minut.
3. Blanda grönsaker och bönor i en bunke.
4. Tillsätt kapris, fetaost och oregano eller basilika och blanda ordentligt. Salta ev.
5. Rör ihop vinägretten, häll över salladen och blanda igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar