60-70 stycken
200 g skållad skalad sötmandel
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl råsocker
1 dl strösocker
4 ägg
1 kuvert saffran
1 sockerbit
1-2 msk hett vatten
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rosta mandeln i ett par minuter i ugnen eller i en torr stekpanna. Låt kallna.
3. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget, rör om mellan varje ägg.
4 Stöt saffran och sockerbiten i en mortel. Lös i lite hett vatten och vänd ner i äggblandningen.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner i äggblandningen till en lös deg. Rör ner de hela rostade mandlarna. Blanda väl.
6. Dela degen i 4 lika stora delar. Rulla ut varje del till en längd. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar, platta till dem lite med handflatan.
7. Grädda i ugnens mitt i ca 10 minuter. Sänk till 175 grader och grädda vidare i 15 minuter.
8. Ta ut och skär i snedställda bitar. Lägg på plåtar igen med snittytan uppåt och torka i ca 40 minuter i 100 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar