Sidor

tisdag 25 december 2012

Kraftarbetarens glögg

Antal portioner: 15-20 st
Tid: 20 minuter

1,5 dl strösocker
1 flaska porteröl
1 st kanelstång
15 st kardemummakärnor
10 st kryddnejlikor
1 flaska rödvin
2 dl sherry

1. Sprid ut sockret över hela bottnen på en tjockbottnad kastrull. Peta endast runt i sockret tills det smält och fått en fin ljusbrun färg.
2. Häll i en halv flaska porter och lös upp sockret i detta. När det lösts upp helt, häll i resten av portern.
3. Koka upp och lägg i kanelen.
4. Krossa hela kardemummakärnor och kryddnejlikor med en mortel och tillsätt i kastrullen. Låt puttra en stund.
5 Häll i rödvinet och sherryn. Värm upp och servera.

Källa: Ernst Jul

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar