1-1,5 kg kött (högrev, fransyska, rostbiff)
3 dl rött vin
1 flaska porter
1,5 dl soya
6 enbär
6 svartpepparkorn
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 buljongtärningar (kött eller grönsaker)
mjöl eller maizena
3 dl vispgrädde
1. Lägg köttet i en trång kastrull.
2. Slå på rött vin, porter, soya.
3. Lägg i enbär, svartpepparkorn, vitlöksklyftor, lök och buljongtärningar.
4. Koka sakta i 2 timmar. Om skyn inte täcker köttet, vänd köttet en gång i halvtimmen.
5. Låt stå i skyn över natten.
6. Skiva köttet.
7. Sila skyn, koka upp den och red av med lite mjöl eller maizena. Tillsätt grädden.
Servera med hasselbackspotatis och gelé/lingonsylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar