Sidor

måndag 17 december 2012

Niklas äppel- och päronmoj

Antal portioner: 4-6

3 st äpplen
3 st päron
3-4 msk syltsocker
1 nypa malen kardemumma

100 g rumstempererat smör
4 msk socker
2 dl mjöl

glass eller vaniljsås

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och tärna äpplen och päron.
3. Lägg ner alltihopa i en varm kastrull, häll på syltsockret och låt det blandas med frukten.
4. Blanda smör, socker och mjöl. Nyp ihop till en smulig massa.
5. Strö ut smulorna över ett bakplåtspapper i en långpanna och sätt in i ugnen. Ta ut ur ugnen när degen fått en gyllenbrun färg.
6. Hacka upp smuldegen lite grann.
7. Blanda i lite malen kardemumma i äpplekompotten.
8. Servera med smuldeg i botten, sedan kompott och därefter lite mer smuldeg ovanpå. Avsluta med en klick glass eller vaniljsås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar