Sidor

tisdag 25 december 2012

Per Morbergs Janssons frestelse

Antal portioner: 4-6 st
Ugn: 225 g

1 kg potatis av mjölig sort
2 st gula lökar
250 g ansjovisfilé
ansjovisspad från en av burkarna
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
smör

1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Skala och skär potatisen i fina strimlor. Skala och skiva löken tunt.
3. Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.
4. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnsform. Avsluta med potatis.
5. Häll på ansjovisspadet från en av burkarna och grädden blandad med mjölken.
6. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.
7. Grädda mitt i ungen i 50-60 minuter.

Om man vill kan man minska ned på ansjovismängden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar