Sidor

tisdag 25 december 2012

Rårörda blåbär med vit chokladmousse

Antal personer: 4 st

100 g vit choklad
3 äggulor
1 msk strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
4 dl blåbär (eller osötade frysta)
1 tsk vaniljsocker
5 digestivekex
1 msk smör

1. Smält chokladen i vattenbad, eller mikro (max 800 w) 1-2 minuter. Låt svalna lite.
2. Vispa äggulor och strösocker poröst.
3. Vänd ner chokladen i äggsmeten.
4. Vispa grädden (inte för hårt) och vänd ner även den.
5. Låt stå i kylskåp minst 30 minuter före servering.
6. Blanda blåbär med vaniljsocker. Rör så att lite av bären mosar sig så att det blir lite såsigt.
7. Krossa digestivekexen grovt. Smält smöret och blanda det med smulorna.
8. Lägg upp blåbär och mousse och strö på digestivesmulorna.

Det går bra att använda hallon istället för blåbär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar