Antal portioner: 4
3 st skalade morötter
1 st fänkål
1 st skivad gul lök
3 st finhackade vitlöksklyftor
2 tsk kummin
2 msk matolja
2 dl torrt vitt vin
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 msk koncentrerad fiskfond
600-800 blandade fiskfiléer (t ex lax, långa eller torsk)
2 msk maizena
0,5 krm cayennepeppar
salt
500 g färskpotatis, kokt och delad
300 g räkor med skal
0,5 dl hackad dill till garnering
1. Skär morötterna i 2 centimeter stora bitar.
2. Dela fänkålen, skär bort roten och skär i jämna grytbitar.
3. Fräs morot, fånkål, lök, vitlök och kummin i matolja i en stor kastrull på svag värme utan att det tar färg.
4. Tillsätt vitt vin, mjölk, grädde och fiskfond.
5. Låt sjuda i några minuter. Skär under tiden fisken i bitar om 3 centimeter.
6. Red av grytan med maizena och smaka av med salt och cayennepeppar.
7. Lägg i potatisen och sjud i ca 7 minuter.
8. Tillsätt fisken när 4-5 minuter återstår.
9. Rör ner räkorna och strö över dill vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar