Sidor

lördag 9 februari 2013

Äppel- och baconbiffar med fetaoströra

Antal personer: 4

900 g potatis
1/2 pkt bacon
ca 4 stora äpplen
1/2 knippe salladslök (à 120 g)
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 msk smör
hacka persilja till garnering

fetaoströra
2 dl matyoghurt (10%)
1 vitlöksklyfta
1/2 pkt fetaost (à 140 g)
ev 1 droppe tabasco

1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten (eller gör klyftpotatis!).
2. Gör fetaoströran genom att blanda yoghurt, pressad vitlök, mosad fetaost och ev tabasco. Ställ kallt.
3. Strimla baconet och fräs det i en torr stekpanna. Låt svalna.
4. Skala och riv 1/4 av äpplena grovt.
5. Strimla salladslöken.
6. Blanda färsen med rivet äpple, salladslök, bacon, salt och peppar.
7. Forma färsen till stora portionsbiffar eller 2 små biffar per person.
8. Stek biffarna i hälften av smöret, stora ca 3 minuter, små ca 2 minuter, på varje sida. Efterstek under lock ca 3 minuter. Ta upp och varmhåll.
9. Klyfta och kärna ur resten av äpplena. Stek äppelklyftorna i resten av smöret ca 3 minuter.

Servera biffarna med de stekta äppelklyftorna, potatisen toppad med persilja och fetaoströran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar