Antal personer: 4
Ugn: 225 grader
4 laxfiléer, skinn- och benfria
1 tsk salt
2 krm citronpeppar
klyftpotatis
8 st mjöliga potatisar
3 st morötter
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk grillkrydda
1,5 tsk flytande honung
150 g sockerärter
rödlökstsatsiki
4 dl naturell yoghurt
1 st liten rödlök
1 st vitlöksklyfta
2 krm salt
1. Sätt ett kaffefilter i en sil eller en tratt över en skål. Häll i yoghurt och låt den rinna av i rumstemperatur, ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Skala potatis och morötter. Dela potatisen i klyftor och morötterna i stavar. Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper.
4. Ringla över olja. Salta, peppra och strö på grillkrydda. Blanda väl.
5. Sätt in långpannan mitt i ugnen och stek ca 10 minuter.
6. Ringla över honung och rör om. Stek ytterligare ca 10 minuter. Om potatisen inte är mjuk, stek ytterligare.
7. Tillsätt sockerärterna.
8. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Blanda i den avrunna yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
9. Hetta upp en grillpanna eller utegrillen. Stek laxen 3-4 minuter på varje sida.
10. Strö på salt och citronpeppar efter grillningen.
Garnera med citronskivor och dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar