Sidor

lördag 9 februari 2013

Kyckling- och baconpaj i långpanna

Antal portioner: 12
Ugn: 200 grader + 150 grader

pajdeg
200 g smör
200 g valnötter
6 dl vetemjöl
0,5 dl kallt vatten

fyllning
2 pkt skivad bacon
6 st kycklingbröst (eller motsvarande kött från grillad kyckling)
1 st medelstor purjolök
4 st vitlöksklyftor
curry
salt
peppar

äggstanning
7 st ägg
7 dl gräddmjölk eller matlagningsgrädde
3 dl riven lagrad ost
salt
peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa valnötterna i matberedaren. Tillsätt mjöl och mixa till en mjölig konsistens.
3. Blanda ner smöret i bitar och mixa till en grynig massa.
4. Tillsätt det kalla vattnet och mixa tills det bildas en boll av degen.
5. Kavla eller tryck ut degen i långpannan och ställ kallt ca 30 minuter.
6. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter i 200 grader. Ta sedan ut pajen och sänk temperaturen till 150 grader.
7. Ansa och skiva purjolöken, strimla baconet och tärna kycklingen.
8. Fräs baconet. Tillsätt kycklingtärningarna och vitlöken. Låt allt få lite färg och tillsätt sedan purjolöken. Krydda med curry, salt och peppar.
9. Lägg fyllningen i det förgräddade pajskalet och fyll på med den rivna osten och äggstanningen.
10. Grädda i 30-50 minuter, beroende på storlek, i 150 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar