Antal personer: 4
Ugn: 200 grader
1 fläskfilé, ca 500 g
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
smör
pesto
1/2 dl rostade solroskärnor
1/2 dl hackad basilika
4 msk olivolja
2 msk riven ost
1 pressad vitlöksklyfta
salt
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Krydda köttet och bryn det runt om i en stekpanna. Stek det i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
3. Grovhacka solroskärnorna och blanda med basilika, olja, ost och vitlök. Smaksätt med salt.
4. Höj ugnsvärmen till 275 grader.
5. Skär köttet i skivor och lägg på ett ugnssäkert fat. Klicka över peston. Gratinera i övre delen av ugnen i ca 5 mintuer.
Bra bjudrätt som kan förberedas fram till gratineringen. Om köttet har svalnat så öka gratineringstiden några minuter för att köttet ska hinna bli varmt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar