Ugn: 250 grader
3 dl grahamsmjöl
4 dl vatten
50 g jäst
1 dl vatten
1/2 dl matolja
1 tsk salt
2 msk honung
ca 9 dl vetemjöl
ägg till pensling
1. Häll grahamsmjölet i en bunke. Koka upp 4 dl vatten och häll det över mjölet. Rör om och täck med plastfolie. Låt stå i 3 timmar.
2. Lös upp jästen i 1 dl vatten, 37 grader varmt, och rör ner det i grahamsgröten.
3. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg.
4. Låt jäsa övertäckt i minst 30 minuter.
5. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 24 bitar.
6. Rulla bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa övertäckta i minst 30 minuter.
8. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader i 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar