4 personer
lammfärsbiffar
600 g lammfärs
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk oregano
1 tsk spiskummin
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad gul lök
1/2 dl ströbröd
1 dl kallt vatten
couscoussallad
3 dl couscous
3 dl hönsbuljong
1/2 tsk salt
100 g halloumi
100 g vattenmelon
olivolja
myntayoghurt
3 dl turkisk eller grekisk yoghurt
50 g mynta, ca 1 kruka
1/2 tsk salt
1 tsk olivolja
1 nypa svartpeppar
1. Finstrimla myntabladen.
2. Blanda yoghurten med myntan, olivoljan, salt och svartpeppar. Ställ kallt.
3. Lägg couscousen i en bunke.
4. Koka upp hönsbuljongen och slå den över couscousen.
5. Rör runt snabbt och täck bunken noggrant med plastfilm så att ingen ånga kommer ut.
6. Efter 4-5 minuter dra av plasten och "lufta" den med en gaffel.
7. Plasta sedan bunken igen och låt stå ytterligare 2 minuter. Dra sedan av plasten och låt svalna.
8. Tärna halloumin i centimeterstora kuber och melonen något mindre.
9. Stek halloumikuberna gyllenbruna i lite olja och lägg åt sidan.
10. Blötlägg ströbrödet i vattnet.
11. Skala och finhacka gul lök och svetta den i lite olja i en kastrull.
12. Lägg upp lammfärsen i en bunke och häll i löken, vitlöken, saltet och de övriga torra kryddorna.
13. Blanda i ströbrödet och blanda allt ordentligt.
14. Gör 8 (eller fler) biffar och stek i lite olja och smör på medelhög värme tills de är klara.
15. Blanda halloumi och melon i couscousen. Smaksätt med olivolja, salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar