Sidor

söndag 24 februari 2013

Havretekakor

Antal: 15 st
Ugn: 225 grader

8 dl havregryn
1 l mjölk
100 g rumsvarmt smör
2 msk sirap
1 msk salt
ca 15 dl vetemjöl special

1. Häll havregrynen i en bunke.
2. Värm mjölken till ca 45 grader och häll den över grynen.
3. Klicka i smöret och låt stå i 15 minuter.
4. Smula ner jästen i bunken och tillsätt sirap, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl. Låt jäsa övertäckt i minst 30 minuter.
5. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
6. Dela den i 15 bitar (eller fler om man vill ha mindre kakor) och rulla till bullar. Kavla eller platta ut bullarna till tekakor.
7. Låt jäsa på plåt med bakpapper i 20 minuter.
8. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar