Antal personer: 4
4 portionsbitar lax
0,5 - 1 röd paprika
1 broccolistånd eller 2 dl frysta broccolibuketter
2 morötter
5 tsk röd currypasta
2 tsk olja, t ex solrosolja
2 burkar (à 400 ml) kokosmjölk
1 tsk fisksås
0,5 tsk socker
2 msk pressad lime
1. Börja koka jasminris om du vill ha det till.
2. Skölj, rensa och skär grönsakerna (utom morot) samt lax i 3x3 cm bitar.
3. Skala morot och skär i stavar.
4. Stek currypasta med olja i en gryta i 30 sekunder.
5. Tillsätt kokosmjölk. Låt puttra i 3 minuter.
6. Tillsätt grönsaker. Koka tills grönsakerna känns klara, ca 5 minuter.
7. Tillsätt en halv tsk fisksås och smaka av med lite socker och pressad lime. Smaka av grytan med currypasta för hetta, fisksås för sälta, socker samt lime för syra.
8. Håll grytan varm tills riset kokat klart.
9. Tillsätt lax och koka 2-3 minuter medan riset ångar av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar