Sidor

onsdag 19 juli 2017

Chicken à la king

Antal portioner: 4 st

4 strimlade kycklingfiléer
olja och salt
1 skivad morot
1 gul hackad lök
2 hackade vitlöksklyftor
10 champinjoner i fjärdedelar
1 röd strimlad paprika
1 gul strimlad paprika
2 msk vetemjöl
2 dl vitt vin
3 dl mellangrädde (eller vispgrädde blandat med mjölk)
2 lagerblad
1/2 tsk paprikapulver
1 tärning kycklingbuljong
salt och peppar

1. Stek kycklingstrimlorna i olja och lite salt i en stekpanna till de är genomstekta.
2.  Fräs morot, lök, vitlök, champinjoner och paprikorna på medelvärme i smör i en gryta tills löken mjuknar.
3. Strö över vetemjöl och rör om.
4. Späd med vin och grädde.
5. Tillsätt lagerblad, kryddor och buljongtärning, salt och peppar.
6. Sjud några minuter.
7. Tillsätt det stekta kycklingköttet och värm det i grytan.
8. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.

Servera med t ex ris och grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar