Antal portioner: 4 st
ca 500 g kycklingfilé i tunna skivor
1/2 tsk salt
1/2 dl vetemjöl
3 ägg
130 g finriven parmesan
1 msk neutral olja
1 msk smör
tomatsås
1/2 grovriven zucchini
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
400 g krossade tomater
1 tsk torkad salvia (eller annan ört)
1 msk honung
1 tsk salt
1. Gör tomatsåsen först. Fräs zucchini, lök och vitlök i olja.
2. Häll i krossade tomater, salvia, honung och salt.
3. Låt småputtra ca 10-15 minuter och mixa sedan till en slät sås.
4. Salta kycklingskivorna och vänd dem i mjölet.
5. Vispa ihop ägget lätt och rör ner osten.
6. Doppa kycklingen i äggblandningen.
7. Lägg direkt i het stekpanna med olja och smör. Vänd när det blivit en fin stekyta. Fortsätt steka kycklingen på medelvärme tills den är klar.
Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar