Sidor

onsdag 19 juli 2017

Pasta med lammfärsköttbullar och tomatsås

Antal portioner: 4 st

frikadeller
 400 g lammfärs
1 ägg
1 finhackad vitlök
1 kruka hackad persilja
rivet skal från 1 citron
salt och peppar
smör och olivolja

tomatsås
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
800 g krossade tomater
salt, peppar, strösocker

500 g färsk pasta, t ex spenat
salt och peppar

1. Blanda lammfärs, ägg, vitlök, persilja, citronskal, valfri mängd salt och peppar en bunke.
2. Forma till mindre köttbullar.
3. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör och stek köttbullarna tills de får lite färg.
4. Lägg köttbullarna på ett fat, torka ur pannan med hushållspapper och tillsätt extra olivolja.
5. Fräs lök och vitlök på medelvärme.
6. Häll på krossade tomater och låt koka ihop ca 15 minuter.
7. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
8. Blanda ner köttbullarna och låt allt bli varmt.
9. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

Servera med hyvlad parmesan, fetaost i bitar och rejält med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar