Sidor

onsdag 19 juli 2017

Fasolakia - vegetarisk böngryta med fetaost

Antal personer: 4 st

500 g potatis
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
500 g frysta haricots verts
4 msk olivolja
1 burk (400 g) krossade tomater
1 dl vatten
1 kruka grovhackad persilja
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk salt
2 lagerblad
fetaost
bröd

1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten i 5 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av i ett durkslag.
2. Skala och finhacka lök och vitlök.
3. Skär bönorna i mindre bitar.
4. Stek bönorna och hälften av löken och vitlöken i 2 msk olja under omrörning ca 2-3 minuter i en kastrull. Ta upp bönröran i en bunke.
5. Stek potatisen med resten av löken och vitlöken i 2 msk olja ca 2-3 minuter under omrörning.
6. Tillsätt tomater, vatten, persilja, buljongtärningar, salt och lagerblad.
7. Blanda ner bönröran och sjud 5-6 minuter.
8. Tärna fetaosten och servera den och bröd till böngrytan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar