Sidor

tisdag 25 juli 2017

Fransk köttfärssås med sidfläsk och svamp

Antal portioner: 6 st

100 g rökt sidfläsk
200 g champinjoner
2 hackade gula lökar
500 g nötfärs
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
150 g fintärnad rotselleri
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan eller 2 msk färsk
3 dl rött vin
3 dl vatten
2 köttbuljongtärningar

1. Hetta upp en stekpanna och stek fläsk, svamp och lök tills fläsket har fått fin stekyta. Lägg åt sidan.
2. Stek köttfärsen i en gryta tills den är smulig. Salta och peppra.
3. Tillsätt rotselleri, vitlök, tomatpuré och timjan i grytan.
4. Stek ihop med köttfärsen under omrörning i ca 2 minuter.
5. Häll i vin och vatten och smula ner buljongtärningen.
6. Häll över svampfräset och låt grytan koka under lock på låg till medelvärme i ca 1 timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar