Antal portioner: 4 st
900 g kycklinglårfilé
marinad
2 msk japansk soja
1/2 röd finhackad chili
1 riven vitlöksklyfta
1 finhackat citrongräs
avokadosallad
1 zucchini (350 g)
2 tärnade stora avokador
100 g cashewnötter
1 kruka grovhackad koriander
1/2 röd strimlad chili
pressad saft av 1 lime
1 tsk flingsalt
1. Blanda soja, chili, vitlök och citrongräs till en marinad.
2. Vänd runt kycklingen och låt marinera minst 30 minuter, men gärna längre.
3. Hyvla hälften av zucchinin med osthyvel eller mandolin och tärna resten.
4. Vänd varsamt runt zucchini, avokado, nötter, koriander och chili.
5. Pressa över limesaft och strö på flingsalt.
6. Grilla kycklingen tills den är genomstekt och har fin grillyta, ca 6-8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar