Sidor

tisdag 1 januari 2019

Bönchili med öl och kakao

Antal portioner: 4 st

1 stor gul lök
3 klyftor vitlök
2 tsk spiskummin
2 burkar svarta bönor
1 förp krossade tomater
33 cl öl, ljus lager
1 msk kakao
1 tsk sambal oelek
1 röd paprika
0,5 st zucchini
salt och peppar
olja till stekning

mjuka tortillabröd
avokado
koriander

1. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Stek lök och vitlök på medelvärme i olja i en gryta tills det är gyllene.
3. Tillsätt spiskummin och låt fräsa med någon minut.
4. Skölj bönorna och tillsätt dem i grytan, låt steka lite.
5. Tillsätt krossade tomater, öl, kakao och sambal oelek.
6. Rör runt och låt koka utan lock tills det är en tjock röra.
7. Skär paprika och zucchini i små bitar, blanda ner det i grytan och låt koka ytterligare 5 minuter.
8. Smaka av med salt och peppar.

Servera med skivad avokado och koriander i de mjuka tortillabröden. Komplettera med fler grönsaker, t ex tomater och majs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar