Sidor

onsdag 2 januari 2019

Krämig grönärtspasta

Antal portioner: 4 st

500 g tagliatelle eller annan pasta
1 1/2 dl solrosfrön
250 g frysta gröna ärter
3 finhackade schalottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 1/2 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 msk pressad citronsaft
salt och svartpeppar
70 g babyspenat
ca 50 g rostade pinjenötter
1/2 citron, finrivet skal

1. Påbörja kokningen av pastan enligt anvisningar på förpackningen.
2. Grovhacka solrosfröna med en kniv.
3. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och mixa till en slät puré.
4. Fräs lök, vitlök och solrosfrön i oljan.
5. Häll i vatten och vin och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 5 minuter.
6. Tillsätt ärtpurén och låt puttra några minuter till.
7. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
8. Häll vattnet av pastan, men behåll någon deciliter vatten, och vänd ihop allt med ärtpuré och spenatblad.
9. Toppa med pinjenötter och citronskal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar