Sidor

lördag 26 januari 2019

Köttbullar i tomat- och paprikasås med fetaost

Antal portioner: 4 st
Ugn: 225 grader

500 g nöt- eller lammfärs
1 dl naturell yoghurt 3%
1 ägg
1 dl hackad persilja
1 hackad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

tomat- och paprikasås
400 g krossade tomater
3 grillade paprikor (eller motsvarande på burk)
1 gul lök
1 skivad vitlöksklyfta
2 msk honung
1 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk cayennepeppar

till servering
2 dl bulgur eller couscous
2 msk olivolja
250 g broccoli
ev 1 hackad vitlöksklyfta
1 tsk flingsalt
30 g babyspenat
75 g fetaost

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda färsen med yoghurt, ägg, persilja, vitlök, salt och peppar.
3. Forma till åtta köttbullar med blöta händer.
4. Mixa ihop tomatkrosset med paprika, lök, vitlök, honung, olja, salt och cayennepeppar.
5. Häll tomatsåsen i en ugnsform och lägg i köttbullarna.
6. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.
7. Koka bulgur eller couscous enligt anvisning på förpackningen.
8. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek broccolin, ev med vitlök.
9. Salta med flingsaltet och vänd ihop med bulgur och spenat.
10. Smula fetaosten över köttbullarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar