Antal portioner: 4 st
Ugn: 225 grader
500 g nöt- eller lammfärs
1 dl naturell yoghurt 3%
1 ägg
1 dl hackad persilja
1 hackad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
tomat- och paprikasås
400 g krossade tomater
3 grillade paprikor (eller motsvarande på burk)
1 gul lök
1 skivad vitlöksklyfta
2 msk honung
1 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk cayennepeppar
till servering
2 dl bulgur eller couscous
2 msk olivolja
250 g broccoli
ev 1 hackad vitlöksklyfta
1 tsk flingsalt
30 g babyspenat
75 g fetaost
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda
färsen med yoghurt, ägg, persilja,
vitlök, salt och peppar.
3. Forma till
åtta köttbullar med blöta händer.
4. Mixa ihop tomatkrosset med
paprika, lök, vitlök, honung, olja,
salt och cayennepeppar.
5. Häll
tomatsåsen i en ugnsform och
lägg i köttbullarna.
6. Gratinera mitt
i ugnen ca 30 min.
7. Koka bulgur eller couscous
enligt anvisning på förpackningen.
8. Hetta upp oljan i en stekpanna
och stek broccolin, ev med vitlök.
9. Salta med flingsaltet och vänd
ihop med bulgur och spenat.
10. Smula fetaosten över köttbullarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar