Sidor

torsdag 3 januari 2019

Julköttbullar med kanel och mandel

Antal: 50 st

500 g nötfärs
2 skivor formbröd, utan kanter
1 dl vispgrädde
0,5 st gul lök
1 ägg
1,5 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 krm mald kanel
1 krm mald kryddpeppar
2 msk smör
25 g rostade mandelspån

1. Smula/hacka brödet och blanda det med grädde i en skål. Låt svälla ca 10 minuter.
2. Skala och riv löken.
3. Blanda alla ingredienser och arbeta allt till en smidig smet.
4. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till små köttbullar. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
5. Stek köttbullarna runt om i smör i en stekpanna i omgångar i ca 5 minuter. Skaka pannan då och då.

Strö över mandeln och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar