Sidor

lördag 5 januari 2019

Krossbullar

Antal: 8 st
Ugn: 255 grader

2 dl vatten
25 g jäst
2 msk rumsvarmt smör
2 krm salt
2 msk vetekross
2 msk solrosfrön
4-5 dl vetemjöl
1 msk vatten, att pensla med

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Värm vattnet till högst 37 grader.
3. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av vattnet. Rör om tills jästen löser upp sig.
4. Tillsätt resten av vattnet och rör ner smör, salt, vetekross och solrosfrön.
5. Tillsätt mjölet lite i taget tills degen släpper bunkens kanter.
6. Pudra över lite mjöl och låt jäsa i rumstemperatur i ca 20 minuter.
7. Häll ut degen och arbeta den tills den är blank och inte fastnar.
8. Dela degen i 8 bitar och rulla ut till runda bullar.
9. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare ca 30 minuter.
10. Pensla bullarna med vatten och grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter.

Låt svalna på galler.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar