Antal bitar: 30 st
Ugn: 175 grader
225 g smör
2 dl mjölk
1 1/2 msk vaniljsocker
1 1/4 dl kakao
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
5 ägg
4 1/2 dl strösocker
glasyr
75 g smör
3/4 dl starkt kaffe
1/2 dl kakao
1 1/2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
1 dl kokosflingor
1. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Smörj och bröa en form med högkant, 25x30 cm, eller lägg i ett bakplåtspapper.
3. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och vetemjöl ordentligt i en bunke.
4. Vispa ägg och socker, helst med elvisp, 3-5 minuter så att det blir tjockt och pösigt.
5. Sikta ner mjölblandningen genom en sil i äggsmeten. Vänd runt (inte vispa) till en jämn smet.
6. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20-30 minuter. Tiden beror på hur "kladdig" man vill ha den.
7. Smält smöret i en kastrull och tillsätt alla ingredienser utom kokos. Blanda väl. Tillsätt mer florsocker om smeten känns för tunn. Lite vatten om den känns för tjock.
8. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna en stund.
9. Bred glasyren över den ljumma kakan och strö över kokosflingorna.
Bitarna blir höga.Om man vill ha lägre kakor så kan man använda en större form.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar