Sidor

lördag 19 januari 2019

Kryddig linsgryta med mango

Antal portioner: 4 st

2 msk olja
1 msk malen kanel
2 tsk malen spiskummin
2 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 tsk malen kardemumma
1/2tsk svartpeppar
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
7 dl vatten
3 dl torkade röda linser
250 g slantade morötter
6 strimlade torkade aprikoser
150 g färsk spenat
250 g körsbärstomater
salt

till servering
1 färsk mango i bitar (eller fryst tärnad)
yoghurt 10%
hackad persilja

1. Fräs kryddorna i oljan i en gryta eller stor kastrull.
2. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills de mjuknat.
3. Häll i krossade tomater, vatten, linser, morötter och aprikoser. Låt puttra ca 20 min.
4. Smaka av med salt och peppar.
5. Ta grytan från värmen och vänd ner spenat och tomater.
6. Låt vila under lock ca 15 minuter före servering.
7. Smaka av med salt.

Servera med mango, yoghurt och persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar