Antal portioner: 4 st
1 hackad vitlöksklyfta
1 hackad gul lök
1 msk olja
1 msk gul curry
1 frp kokosmjölk (ca 400 g)
1 grönsaksbuljongtärning
1 frp krossade tomater (ca 400 g)
300 g fryst hackad spenat
5 dl kokta gula ärtor (ca 3 dl torkade)
2 msk mango chutney
1 tsk sambal oelek
1 paket risnudlar
1. Fräs löken i oljan och låt curryn fräsa med.
2. Häll över kokosmjölken och lägg i grönsaksbuljongtärningen.
3. Låt koka 5 minuter.
4. Tillsätt de krossade tomaterna och den frysta spenaten. Låt småputtra en stund.
5. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
6. Tillsätt ärtor, mango chutney och sambal oelek till såsen och låt ärtora bli varma utan att de kokar sönder.
Servera med nudlarna.
Ärtorna går att byta mot kikärtor, linser, tofu eller dylikt.
Risnudlarna kan bytas mot äggnudlar, ris, matvete eller dylikt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar