Sidor

söndag 21 juli 2019

Cheddar- och jalapeñobiffar med grillad majssalsa

Antal portioner: 4 st

500 g högrevsfärs
0,5 dl ströbröd
0,5 dl vatten
1 ägg
2 dl riven cheddarost
0,5 dl inlagda hackade jalapeños
1 tsk salt
limeklyftor, till servering

Majssalsa
2 majskolvar
2 tärnade avokador
250 g körsbärstomater, i klyftor
1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
1 msk neutral olja
salt och svartpeppar

1. Blanda ströbröd och vatten och låt stå ca 3 min. 
2. Blanda ner färs, ägg, ost, jalapeños och salt till en smet och forma biffar. 
3. Grilla biffarna till fin färg och önskad stekgrad.
4. Grilla majskolvarna till fin färg. 
5.Skär av majskornen med en kniv och blanda med resten av ingredienserna till salsan. Smaka av med salt och peppar. 

Servera biffarna med majssalsan och limeklyftor.

(recept från Coop)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar