Sidor

söndag 28 juli 2019

Jordgubbar med aprikoser och mandel

Antal portioner: 4 st

250 g jordgubbar
1 burk aprikoser (370 g, helst redan inlagda i amaretto men annars vanliga inlagda i sockerlag)
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 dl krossade maränger
50 g rostade mandlar

1. Snoppa och skiva jordgubbarna. Spara två av dem till garnering.
2. Dela aprikoserna. Om de är inlagda i amaretto så behåll 1 dl av lagen. Om de inte är inlagda så spar ingen lag utan häll på så mycket amaretto som du vill.
3. Blanda jordgubbarna med aprikoser och lag.
4. Vispa grädden, smaksätt med vaniljsocker.
5. Varva grädde, frukt, maräng och mandlar i glas.
6. Delade  de sparade jordgubbarna. Toppa glasen med en halverad jordgubbe.

(recept från Allt om Mat)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar