Ugn: 225 grader
8 äpplen (gärna röda juläpplen som Ingrid Marie eller liknande)
75 g rumsvarmt smör
100 g riven mandelmassa
2 tsk mortlade kardemummakärnor
1,5 msk ljus sirap
Till servering:
3 dl vispgrädde
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Smörj en ugnsform eller gjutjärnspanna.
3. Ta bort kärnhuset med en äppelpipa eller liten kniv och lägg äpplena i formen/pannan.
4. Blanda smör, mandelmassa och kardemumma.
3. Ta bort kärnhuset med en äppelpipa eller liten kniv och lägg äpplena i formen/pannan.
4. Blanda smör, mandelmassa och kardemumma.
5. Tryck ner fyllningen i äpplena och ringla
över sirapen.
6. Tillaga mitt i ugnen tills äpplena spruckit lite och har
fin yta, ca 20 min.
Vispa grädden fluffig och servera till de varma äpplena.
(recept från Coop)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar