Sidor

tisdag 16 juli 2019

Saras ugnsäpplen

Antal portioner: 8 st
Ugn: 225 grader

8 äpplen (gärna röda juläpplen som Ingrid Marie eller liknande)
75 g rumsvarmt smör
100 g riven mandelmassa
2 tsk mortlade kardemummakärnor
1,5 msk ljus sirap

Till servering:
3 dl vispgrädde

1. Sätt ugnen på 225°. 
2. Smörj en ugnsform eller gjutjärnspanna.
3. Ta bort kärnhuset med en äppelpipa eller liten kniv och lägg äpplena i formen/pannan.
4. Blanda smör, mandelmassa och kardemumma. 
5. Tryck ner fyllningen i äpplena och ringla över sirapen. 
6. Tillaga mitt i ugnen tills äpplena spruckit lite och har fin yta, ca 20 min.

Vispa grädden fluffig och servera till de varma äpplena.

(recept från Coop)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar