Antal personer: 4 st
1 kilo hel gös, rensad och fjällad
1 citron
1 kruka bladpersilja
1 kruka oregano
50 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
potatissallad
600 g färskpotatis
400 g färska bondbönor
150 g haricots verts
150 g sockerärter
1 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
yoghurtcrème
2 dl 10%-ig yoghurt
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
1. Potatissallad: Skrubba potatisen noga och koka den mjuk i saltat vatten.
2. Fisk: Repa och hacka örterna. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär citronen i skivor. Blanda örterna, citronskal, smör, salt och peppar.
3. Torka av fisken in- och utvändigt. Fyll fisken med örtröran och citronskivorna.
4. Grilla fisken på indirekt värme under lock ca 20-25 minuter. När ryggraden lossar från fiskköttet är den färdiggrillad.
5. Sprita bondbönorna och skala dem. Förväll bönor och ärter i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Häll av i sil under kallt vatten och låt rinna av. Skiva potatisen grovt. Blanda potatis, bönor och ärter med olja, flingsalt och peppar.
6. Yoghurtcrème: Blanda ingredienserna och smaka av.
Servera fisken med potatissalladen och yoghurtcrèmen.
(recept från Allt om Mat, men lite modifierat)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar