Sidor

tisdag 16 juli 2019

Mellisbitar

Antal: 15 stycken (eller så stora som man vill)

1,5 dl solrosfrön
3 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl russin
10 dadlar, urkärnade
2 msk honung
2 msk kokhett vatten
1 dl torkade fikon eller torkade blåbär
50 g mörk choklad

1. Rosta solrosfrön, havregryn och kokosflingor i en torr stekpanna tills de får färg.
2. Mixa russin, dadlar, honung och vatten till en smet. 
3. Rör ner det rostade i smeten.
4. Finhacka fikon och choklad och vänd ner i smeten.
5. Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper till formen av en rektangel med höjden 2 cm. 
6. Låt stelna i kylen innan de skärs ut i bitar.

(recept från Coop)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar