1,5 dl solrosfrön
3 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl russin
10 dadlar, urkärnade
2 msk honung
2 msk kokhett vatten
1 dl torkade fikon eller torkade blåbär
50 g mörk choklad
1. Rosta solrosfrön, havregryn och kokosflingor i en torr stekpanna tills de får färg.
2. Mixa russin, dadlar, honung och vatten till en smet.
2. Mixa russin, dadlar, honung och vatten till en smet.
3. Rör ner det rostade i smeten.
4. Finhacka fikon och choklad och vänd ner i smeten.
4. Finhacka fikon och choklad och vänd ner i smeten.
5. Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper till
formen av en rektangel med höjden 2 cm.
6. Låt stelna i kylen
innan de skärs ut i bitar.
(recept från Coop)
(recept från Coop)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar